Leállhat egyes mobilokon a Google két appja

Huawei P40 Pro+, okostelefon, teszt, kamera, HMS,
A kijelzője szép, világos.
Vágólapra másolva!
Itthon főként a Play Áruház nélküli Huawei és Honor modellek lehetnek érintettek.
Vágólapra másolva!

Kellemetlen helyzetbe kerülhetnek hamarosan a Play Áruházzal és egyéb Google-appokkal nem előtelepítetten érkezett okostelefonok tulajdonosai, a Messages üzenetküldő és a Duo videocsevegő legújabb verzióiban talált hibaüzenetek alapján az alkalmazások 2021. március 31-től többé nem lesznek hajlandóak működni a készülékeiken.

Huawei P40 Pro Forrás: Origo

A spekuláció szerint ennek oka, hogy amennyiben a használt mobileszközök nem rendelkeznek a Google hivatalos jóváhagyásával, akkor a vállalat semmilyen szín alatt sem tudja garantálni a kérdéses appokon keresztül történő kommunikáció biztonságát, így inkább letiltja a futtatásukat.

Magyarországon az appok leállása elsősorban a szankciók miatt Google-appok nélkül érkezett Huawei és Honor mobilokat érinthetik: ezeken ugyan nincsenek rajta a szoftverek, de aki nagyon szerette volna használni rajtuk a Messages-t és a Duót, az talált módot a manuális telepítésükre. Ezeken kívül esetleg olyan noname kínai mobiloktól búcsúzhatnak el a szoftverek, amelyekre a gyártóik a Google jóváhagyása nélkül, gyakorlatilag illegálisan telepítették a Play Áruházat és a társait.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!