A vércukorszintet is mérhetik a következő Apple és Samsung okosórák

Vágólapra másolva!
Erre nem invazív módon, optikai szenzor segítségével lehetnek képesek az új viselhető eszközök.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai ET News jelentése szerint az Apple és a Samsung egyaránt olyan okosórákat dobnak legközelebb piacra, amelyek már képesek lesznek a vércukorszint mérésére. A beszámoló alapján a Samsung az év második Unpacked rendezvényén egyenesen három viselhető eszközt mutat majd be.

Ezen a rendezvényen érkeznek feltehetően az új összehajtható mobilok is. Azt nem tudni, hogy a Samsung milyen néven viszi tovább az okosóráit, de azt igen, hogy optikai szenzor segítségével, tehát nem invazív módon mérnék a vércukorszintet. Vérre így nincs szükség.

Forrás: 9to5mac

A Samsung állítólag a saját és az MIT szakembereivel fejlesztett ki egy módszert a Raman spektroszkópia alapján. Azt nem tudni, hogy mennyire pontos.

A Samsung és az Apple egyaránt EKG-képessé tették a jelenlegi, már kapható Apple Watch Series 6 és Samsung Galaxy Watch 3 okosóráikat, bár a funkció továbbra sem érhető el mindenhol, és a funkciók bekapcsolásához kormányzati jóváhagyás is szükséges. Feltehetően így lesz ez a vércukorszintet mérő funkcióval is.