Így zenél egy meg sem született csecsemő

luca yupanqui sounds of the unborn
Luca Yupanqui - Sounds of the Unborn
Vágólapra másolva!
Áprilisban válik elérhetővé a mozgásaiból készült zenei album.
Vágólapra másolva!

A modern világunkban minden babáról készülnek fotók és videók, azonban a mostanra megszületett Luca Yupanqui ennél drámaibb szuvenírt is kap a zenész szüleitől: a világra jövetele előtti mozgásaiból készült zenei albumot hallgathat majd.

Luca Yupanqui - Sounds of the Unborn Forrás: Sacred Bones Records

Elizabeth Hart és Iván Diaz Mathé a terhesség késői fázisában a MIDI Biodata Sonication Device kütyüt használták a felvételek rögzítésére. A hamarosan bárki számára elérhetővé váló eszköz az anyuka hasához rögzített elektródákkal folyamatosan méri a galvanikus bőrreakciót, azaz a bőr elektromos vezetőképességének változásait, az adatokat pedig MIDI formátumban kódolt hangjegyekké alakítja.

A hallatlan zenei kísérlet során a szülők nyugodt körülmények között, öt órás szakaszokban rögzítették a felvételeket, majd Luca megszületését követően kezdték el feldolgozni a nyersanyagot. A szerkesztés során a lehető legkisebb mértékben kívánták módosítani azt, így az áprilisban megjelenő Sounds of the Unborn egyáltalán nem hasonlít a megszokott zenei albumokra, ám ez soha nem is volt cél.

A különleges zeneszámok szerkesztésekor a már megszületett Luca Yupanqui is jelen volt, a szüleinek pedig egyértelműen az volt a benyomásuk, hogy felismerte a hangszórókból szóló hangokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!