A visszaélésre használt DM-kérések szűréséhez mutattak be újabb eszközöket.

Az Instagram a számos országban egyre erősödő hatósági és társadalmi nyomásra igyekszik hatékonyabban megállítani a platformján terjedő, gyűlöletet és visszaéléseket terjesztő DM-kéréseket (is). Egy blogbejegyzésben megosztották, hogy az ilyen DM-kérések szűréséhez újabb eszközöket tesznek elérhetővé, ezek meggátolják majd, hogy az emberek lássák az ilyen üzeneteket.

Az Instagram szerint a legtöbb kéretlen és/vagy gyűlölettel teli üzenet DM-kéréseken keresztül terjed a platformon. Ezek közvetlen üzenetek olyan felhasználóktól, akikkel még az adott felhasználó nem beszélt korábban (és/vagy nem követi az illetőt).

Forrás: facebook

A platform kulcsszavak és emojik alapján is szűrésekbe kezd, a rendszer fejlesztését diszkrimináció- és zaklatásellenes szervezetek segítségével végezték. Az emojik és kifejezések listája manuálisan is megadható. A kiszűrt üzenetek egy fejtett szekcióba kerülnek, és el is maszkolják az üzenetek előnézetét, így az kizárólag megnyitáskor válik látható. Utána a kérés elfogadható, törölhető vagy jelenthető. A blokkolt felhasználók számára pedig még nehezebbé tették, hogy elérjék a másik felet – az új fiókok létrehozására is kiterjesztik a blokkolást.

Az új funkciók sok országban a következő hetekben, még több régióban a következő hónapokban válnak elérhetővé.