Úton van a Radeon RX 6600 család

amd radeon ryzen dr lisa su
A kép jobb felső sarkában láthatóak az idei év első felében érkező, középkategóriás Radeon videokártyák
Vágólapra másolva!
Megkezdte a saját kártyamodelljeinek levédetését az AsRock.
Vágólapra másolva!

Röviddel a laptopos NVIDIA GeForce RTX 3050 (Ti) bejelentését követően kiderült, hogy a belátható jövőben a rivális AMD is folytatja a legújabb kártyacsaládjának lefelé való bővítését. A jelek szerint most már közel van a következő fázis, az Eurázsiai Gazdasági Bizottsághoz leadott papírmunkájában az AsRock elkezdte levédetni a Radeon RX 6600 és Radeon RX 6600 XT termékeinek típusszámait.

A kép jobb felső sarkában láthatóak az idei év első felében érkező, középkategóriás Radeon videokártyák Forrás: AMD

A videokártya létezése nem titok, a Computexen az AMD maga állította, hogy kettő videokártyát kíván piacra dobni az idei év első felében, azonban ezekből eddig csak a Radeon RX 6700 XT modellt sikerült bejelentenie, az annál olcsóbb Radeon RX 6600 családot még nem.

Az AsRock dokumentumaiból a két kártya létezésén túl csak annyi derült ki, hogy 8 GB videomemória található rajtuk, az egyéb különbségekre nem derült fény. Érdemes megemlíteni, hogy elméletileg az említett Radeon RX 6700-ból is kellene lennie XT utótag nélküli változatnak, ám ezt az AMD eddig nem jelentette be. Elképzelhető, hogy ugyanez megtörténhet a Radeon RX 6600 családdal is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!