Használható lehet a Galaxy Z Fold 3 kijelző alatti kamerája

Samsung Galaxy Z Fold 2
Vágólapra másolva!
A riválisok megoldásainál állítólag több fényt kap a Samsung kijelző alá épített szelfikamerája.
Vágólapra másolva!

Sok gyártó próbálkozik a kijelző alá épített szelfikamera használhatóvá tételével, és a jelentések szerint a Samsung sem marad ki a mezőnyből. A dél-koreai gyártó a Galaxy Z Fold 3 keretében tehet kísérletet a technológia nagy fejlesztésére, és a Samsung-ügyekben jól értesült Ice Universe úgy tudja, meg is előzte a riválisokat.

A Samsung kijelző alatti szelfikamerája állítólag sokkal több fényt kap a hasonló megoldásokhoz viszonyítva, konkrétan 40 százalékkal jobban engedi át a fényt, mint a hasonló kamerák.

Samsung Galaxy Z Fold 2 Forrás: tech advisor

Mindez pedig kulcsfontosságú lehet a képminőség tekintetében – mint a ZTE Axon 20 megmutatta, az eddigi próbálkozások lehangoló képminőséget hoztak.

A Galaxy Z Fold 3 sorozatgyártása állítólag már tart, a bemutatóra a jövő hónapban számíthatunk, így hamarosan kiderül, hogy mire jutott a fejlesztésekkel a Samsung. A 16 megapixeles, Sony IMX 471 szenzorra építő szelfikamerát egyébként egy 7,55 hüvelykes LTPO AMOLED-képernyőbe építik, állítólag. Kívülre kerül egy normál, 10 megapixeles szelfiegység is, a hátlapra pedig a Galaxy Z Fold 2 tripla egységét telepítik.