Mostanában tetőzhet a videokártyák ára

asrock radeon rx 6800 xt phantom gaming d 16g oc videokártya grafikus kártya
AsRock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16G OC
Vágólapra másolva!
Az AsRock szerint folyamatosan esik a kriptobányászok részéről a kereslet.
Vágólapra másolva!

Megkezdődhet a normális állapotokhoz való lassú visszatérés a videokártyák piacán, az exkluzívan Radeon videokártyákat gyártó AsRock szerint folyamatosan és jelentősen csökken az elsősorban játékosoknak szánt grafikus vezérlők iránti érdeklődés a bányászok részéről.

AsRock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16G OC Forrás: AsRock

Ennek több oka is van, például Kína harcot hirdetett a kriptobányászat ellen, az Ethereum hónapokon belül átállhat egy erős videokártyákat már nem igénylő bányászati módszerre, továbbá a legújabb sztár Chia kriptovaluta bányászatához nagy számítási teljesítmény helyett óriási tárhelykapacitás szükséges. Az utóbbi miatt záros időn belül az SSD-k és merevlemezek árának kilövésére kell számítani, így aki háttértár vásárlásában gondolkodik, annak érdemes minél előbb lépnie, mielőtt elszállnak az árak.

Az ügyhöz kapcsolódó érdekesség, hogy a Jon Peddie Research piackutató cég szerint a videokártyák az ajánlott árukhoz képest jelenleg tipikusan 2,5× – 4× drágábbak, az idei első negyedévben pedig a felső- és középkategóriás videovezérlők 25%-a, olyan 700 ezer darab landolt a kriptobányászoknál.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!