Lassul a memóriachipek árnövekedése

g.skill trident z rgb ddr4 rendszermemória ram dram
G.SKILL Trident Z RGB Series DDR4 rendszermemória
Vágólapra másolva!
A remények szerint a második negyedév hozta a legnagyobb drágulást.
Vágólapra másolva!

Hosszas stagnálást követően az idei második negyedévben kilőtt a rendszermemóriaként használt DRAM memóriachipek ára a felvezetőhiány miatt, a TrendForce piacelemző cég szerint 18-23% drágulás történt. Ez még nem látszik meg a boltokban kapható, hónapokkal ezelőtt legyártott termékek árain, ám ha valaki a belátható jövőben például memóriamodult szeretne vásárolni a számítógépébe, annak érdemes lehet minél előbb a tettek mezejére lépnie.

A kép csak illusztráció Forrás: G.SKILL

A napokban viszonylag jó hírrel szolgált a TrendForce, állítása szerint ugyan a harmadik negyedévben is folytatódik majd DRAM-chipek drágulása, ám most csak 3-8 százalék körüli áremelkedésre lehet számítani. Ennek elsődleges oka állítólag az, hogy a számítógépeket és a szervereket gyártó vállalatok 8-10 hétre elég készletek felhalmozásába kezdtek, a jelenség minden bizonnyal nagyban hozzájárult az előző negyedévben tapasztalt árkilövéshez.

A harmadik negyedévben is lesz áremelkedés a NAND memóriachipek piacán, de közel sem akkora, mint az előző időszakban Forrás: TrendForce

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!