Csendben javíthatta a Switch kontrollerét a Nintendo

nintendo switch játékkonzol videojáték gaming gamer
Nintendo Switch
Vágólapra másolva!
Július elején egy youtuber szimpla ötlettel szüntette meg a driftelést.
Vágólapra másolva!

Az USA-ban jelenleg mindhárom nagy konzolgyártó csoportos perek alatt áll a termékeikhez járó vagy vásárolt gamepadek driftelési gondjai miatt. A sodródási probléma során a kontrollerek joystickjai fantom mozgásokat érzékelnek, ami minimum bosszantó, sok esetben pedig irányíthatatlanná teszi a játékokat. A végeredményt tekintve a jelenség egyenértékű azzal, mint amikor a számítógépeknél rejtélyesen vánszorog az egérmutató a képernyőn, ezzel jó eséllyel szinte mindenki találkozott már.

Nintendo Switch Forrás: Lisa Fotios / Pexels

Július elején egy VK nevű youtuber megosztott egy potenciális megoldást a Nintendo Switch konzol driftelési problémájára, ennek során a Joy-Con burkolatának belső felében két csík megfelelő helyre ragasztása látszólag teljesen megoldotta a problémát.

Természetesen sokan szkeptikusak voltak a megoldással kapcsolatban, azonban a könnyű barkácsjellege miatt mégis kipróbálták, a tapasztalataik pedig univerzális pozitívnak tűnnek. Egyelőre nem világos, hogy a csíkok hosszú távon is képesek-e megakadályozni a driftelési problémát.

A jelek szerint maga a Nintendo is felfigyelt a megoldásra, a The Legend of Zelda Skyward Sword megjelenése alkalmából elérhetővé tett switches kontrollerét szétszedve egy vevő felfedezte az újonnan gyártott Joy-Con vezérlőkben a két csíkot. A Nintendo nem volt hajlandó kommentálni a gyanús változtatást, részben a folyamatban lévő per miatt ezt jó eséllyel nem is fogja ezt megtenni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!