Zeneszolgáltatásban zaklatta egy férfi a feleségét

laptop fiatal nő online internet Társkereső: Ez nem az a hely, ahol bárkit is érdekelnek a belső értékeid
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Lejátszási listák átnevezésével szegte meg a távoltartási végzést az amerikai.
Vágólapra másolva!

A zaklatások és bántalmazások elkövetői szeretik kihasználni az online térben rejlő lehetőségeket, hogy fizikailag távolról is el tudják érni az áldozataikat. Most egy kreatív internetes zaklatási módszer kapott figyelmet, július végén az amerikai Ohio államban élő Jacob Dunnt próbaidőre bocsátotta a bíróság, miután a feleségével a mai napig közösen elért Napster (korábban Rhapsody) zenestreamelő szolgáltatásban lejátszási listákat nevezett át, hogy kommunikáljon a nővel.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

A bíróság még 2018-ban hozott távoltartási végzést a házaspár ügyében, amely szerint Dunn semmilyen módon sem próbálhatja meg felvenni a kapcsolatot a feleségével, ezt szegte meg a listák átnevezésével. Olyan neveket adott a listáknak, mint „Szeretném, ha kitalálnánk valamit, te is? Bármit megteszek...", továbbá „Jobban szeretlek, mint valaha, te is szeretsz még?".

A távoltartási végzés oka nem világos, azonban a drákói szigor alapján rendkívül valószínű, hogy családon belüli erőszak lehet a háttérben, abból is súlyos eset. A feleség egy szavát sem hitte el Dunnak, helyette büntetőeljárás indult a férfi ellen a végzés megsértése, továbbá egy zaklatók ellen kitalált vádpont súlyosbított változata miatt.

Dunn először tagadta a bűnösségét, majd az ítélethirdetéskor azzal védekezett, hogy nem értette meg a távoltartási végzés azon részét, miszerint abszolút semmilyen módon sem próbálhat meg kapcsolatba lépni a feleségével.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!