Egy évtizede vádolja már szabadalomsértéssel az Apple-t.

Folytatódik a Xiao-i Robot és az Apple jogi huzavonája, a kínai vállalat szerint a Siri hangasszisztens sérti egy chatrobotos szabadalmát. Az emiatt indított jogi eljárás állása jelenleg döntetlen: a kínai bíró nem volt hajlandó az Apple kérésére érvényteleníteni a szabadalmat, azonban a Xiao-i kérését is megtagadta, hogy tiltsa be a szabadalomsértőnek vélt termékek kínai forgalmazását.

A kép csak illusztrációForrás: Bruno Cervera / Pexels

Most újabb lépést tett a felperes, ezúttal az összes Sirivel szerelt iPhone gyártását és exportját kívánja betiltatni Kínában. Az időzítés jó eséllyel nem véletlen, hiszen az Apple a jövő héten fogja bejelenteni az iPhone 13 termékcsaládot, a kínai gyártópartnerei épp állami segítséggel toborozzák a gyári munkásokat, hogy sikerüljön eleget gyártani a készülékekből.

Nem lenne meglepő, amennyiben a Xiao-i kérését ezúttal is elutasítaná a bíró, hiszen egyrészt már korábban is megtette az aránytalansága miatt, másrészt pedig az Apple csúcson pörgő termelésének leállíttatásával nemhogy méhkasba, de rögtön lódarazsak fészkébe nyúlna.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!