Készül a OnePlus és az Oppo közös Androidja

OnePlus 9 Pro
Vágólapra másolva!
Idén nem lesz OnePlus 9T, régebbi telefonokra is jön az új szoftver.
Vágólapra másolva!

Friss információk érkeztek a szoftveres fejlesztés tekintetében idén összevont OnePlus és Oppo háza tájáról. Az OnePlus ügyvezetője bejelentette a The Verge-nek adott tájékoztatásában, hogy a 2016 óta tartó hagyományával szakítva idén nem fog „T"-variánst készíteni az aktuális csúcsmobiljából, nem érkezik az aktuális és a következő csúcsmobilja közé beékelődő készülék az ősszel.

OnePlus 9 Pro Forrás: nextpit

Ezen túlmenően Pete Lau szerint a OnePlus jövő tavasszal bemutatkozó új csúcsmobilja lesz az első, amelyen már a vállalatok által közösen fejlesztett Android dolgozik majd. Elmondása alapján az új rendszerszoftverben egyesíteni kívánják OnePlus OxygenOS letisztultságát és pehelysúlyúságát az Oppo ColorOS okosságával és funkciógazdagságával. Saját nevet viszont nem kap az új rendszer, ismeretlen okból a márkától függően továbbra is OxygenOS vagy ColorOS néven hivatkoznak majd rá.

A márkák közös Androidja azokra a már piacra került OnePlus és Oppo okostelefonokra is elérhetővé válik majd, amelyekre meg lett ígérve a következő jelentős Android-frissítés kiadása. A szoftver első nyilvános bétája várhatóan októberben érkezik majd meg a OnePlus 9-re, majd decemberben a OnePlus 8 széria tagjaira; ezek szerint a megfelelő Nord modellekre csak jövőre lesz belőle nyilvános előzetes.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!