74 sérülékenységet javított a Microsoft

windows update
Hetvennégy sérülékenységet javított 2021 októberében a Microsoft
Vágólapra másolva!
Jó és rossz hírt is kaptak a Ryzen processzorral Windows 11-et használók.
Vágólapra másolva!

Telepíthetővé váltak a Microsoft októberi hibajavító keddes frissítései, a támogatott termékeiben ezúttal 74 sebezhetőséget foltozott be a vállalat, amelyekből négy nulladik napinak bizonyult, közülük egy pedig aktív kihasználás alatt áll. Az összes most javított sérülékenység közül három kritikus, hetven fontos, egy pedig alacsony kockázatú besorolást kapott az illetékesektől.

Hetvennégy sérülékenységet javított 2021 októberében a Microsoft Forrás: Origo

A hibajavító kedden megérkezett a Windows 11 első összegző frissítése a stabillá nyilvánítása óta, ebben a sebezhetőségek javításán felül a Microsoft kompatibilitási gondokat is megoldott, a telepítése után elvileg már nem lesznek gondok az Intel Killer és a Smartbyte hálózati szoftverekben.

Viszont a kumulatív javítás telepítését követően még rosszabb lett az AMD Ryzen processzorok teljesítményvesztése, tovább ugrott a harmadszintű gyorsítótáruk késleltetése. Szerencsére már elkészült a javítás, két részletben fog megérkezni: az egyik fele a Windows 11 október 19-én esedékes újabb összegző frissítésében lesz benne, a másik felét pedig az AMD chipset driver október 21-én megjelenő frissítésében implementálták.

Ezek telepítése után az elvárt módon működnek majd a Ryzenek.

A Microsoft termékeihez készült legújabb frissítések alapértelmezett beállítások mellett rövid időn belül mindenkinél települnek majd a Windows Update szolgáltatáson keresztül, de az installációjuk persze megsürgethető a Gépház alkalmazás frissítési részében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!