A youtuberek fiókjaira vadásznak a hackerek

YouTube
Vágólapra másolva!
A YouTube tartalomgyártóinak fiókjait próbálják megszerezni a hackerek, adathalász módszerekkel.
Vágólapra másolva!

A Google tájékoztatása szerint adathalász levelekkel támadják a YouTube tartalomgyártóit hackerek, azért, hogy megszerezzék a fiókjait a youtubereknek. Az e-maileket reklámüzletnek álcázzák, és linket rejtenek bele, ami kártevő letöltését indítja el.

A Google szerint a kártevőt úgy rakták össze, hogy lefoglalja a youtuberek fiókjainak jelszavát és az egyéb információkat, amiket a böngészős süti tárol. Ezután a lopott adatokat a kártevő a hackerekhez továbbítja.

YouTube Forrás: Getty Images/Future Publishing

Állítólag azok vannak a legnagyobb veszélyben, akik az e-mailcímüket a csatornájukhoz kapcsolták. A csalók hiteles cégnek álcázzák magukat, és a termékük, játékuk, szoftverük reklámozását kérik a levélben. A hackerek a hiteles megtévesztés érdekében 15 ezer fiókot és 1000 internetes domaint is létrehoztak a Google szerint.

A lopott fiókokat többek között kriptopénzes csalásokhoz használják fel vagy pedig eladják a fiókot, akár 4000 dollárért. A Google szerint valakik fizetnek orosz hackereknek, hogy támadják a youtubereket. A cég kétlépcsős hitelesítés használatát, továbbá antivírusok alkalmazását javasolja.