Meg vannak számlálva a Windows 10 napjai

microsoft surface laptop,windows 10 s,notebook,
Microsoft Surface Laptop
Vágólapra másolva!
Most először firtatta specifikusan a nyugdíjazását a Microsoft.
Vágólapra másolva!

A Windows 10 November 2021 Update kiadásával párhuzamosan a Microsoft valószínűleg kevesek meglepetésére bejelentette, hogy innentől kezdve már csak évi egy főverziót fog kiadni az operációs rendszerből, a Windows 11-hez hasonlóan az ősz tájékán jönnek majd hozzá a funkciófrissítések.

Microsoft Surface Laptop Forrás: Microsoft

Ezeken túl a rendszer kiadásának bejelentésében teljesen új húrt is pedzegetni kezdett a Microsoft, egy kissé eldugott mondat szerint a Windows 10 legalább egy főverzióját tervezi 2025. október 14-ig támogatni. Eddig is tudni lehetett, hogy tíz évnyi életciklust követően 2025-ben vonulhat nyugdíjba az operációs rendszer, ám ez az első precedens, hogy erre közvetlenül felhívta a figyelmet a szoftvercég.

A Windows 11-gyel nem kompatibilis számítógépek tulajdonosainak ennek megfelelően jelenleg nincs dolguk, a következő négy évben biztosan kapnak majd funkcionális és biztonsági frissítéseket a Windows 10-hez. Ettől függetlenül ketyeg az óra, legkésőbb az évtized közepe táján kénytelenek lesznek új PC-t vásárolni, ha támogatott Windowst kívánnak használni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!