Már audiofileknek szánt SSD is létezik

audiofil ssd
Az audiofil SSD prototípusa
Vágólapra másolva!
Pont annyi értelme van, mint a tízezer dolláros HDMI kábelnek.
Vágólapra másolva!

Régóta nevetség tárgyát képezik a vallásos audiofilek gátlástalan megkopasztására kitalált termékek, a legendás tízezer dolláros HDMI kábel után szabadon a HotHardware most kiszúrt egy újabb arcpirító terméket. Az audiofil SSD még nem kapható, a készítője két gyakorlott tesztelőt keres az Audiophile Style fórumon a prototípus kipróbálására.

Az audiofil SSD prototípusa Forrás: darkforce / Audiophile Style

A termék több módon is különbözik a megszokott SSD-ktől: nyolcrétegű NYÁK-ot használ, a réz vezetősínjei közti izoláció a szokásos kétszerese, háromszoros méretű a földelési felülete, aranyozottak a csatlakozói, van rajta külön 5 voltos tápbemenet, továbbá Crystek CCHD-957 oszcillátort és Audionote Kaisei kondenzátorokat kapott. Összesen 1 TB kapacitású, azonban a pszeudo SLC módban való működés miatt ebből csak 333 GB érhető el.

Mindez nagyon tudományosan hangozhat, csak épp semmi értelme sincs, hiszen az SSD egy digitális háttértár: vagy sikerül tökéletesen kiolvasni a memóriachipjéről és továbbítani a processzor felé a rámentett adatokat, vagy objektívan baj van, a kettő állapot között nincsenek középutak és árnyalatok.

Nem egy analóg rendszerről van szó, amelyben például interferencia befolyásolhatja az átutazó elektromos jel karakterisztikáit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!