Csak a 2023-as iPhone-ok kaphatnak modern zoomkamerát

iPhone 13 Pro
Vágólapra másolva!
Jócskán kivár a periszkópkamera mobilba építésével az Apple, csak az iPhone 15 Pro modellek kaphatnak ilyet.
Vágólapra másolva!

Nem újdonság, hogy az Apple a már kipróbált technológiáknál is megvárja, amíg az adott dolog igazán kiforr, és csak utána építi be a készülékeibe. Így hiába van évek óta periszkópkamera több androidos mobilban is, az első ilyennel szerelt iPhone állítólag majd a 2023-as iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max lesz.

iPhone 13 Pro Forrás: apple

Ezt az információt Jeff Pu elemző forrásai újfent megerősítették: állítólag már teszteli az Apple a prototípusokat, amelyek jelenleg 5x-os nagyítású telefotós kamerát kaptak. A végső döntést a 2023-as periszkópkamera részleteiről májusban hozzák meg állítólag.

A lencséket állítólag a Lante Optics gyártja majd, az Apple 100 milliót rendel be ezekből. A periszkópkamera az androidos mezőnyben több éve használt dolog, bár tény, hogy az utóbbi időben csak kevés gyártja él a lehetőséggel, és alapvetően a prémium mezőnyben. A perszikópkamerák némi optikai trükközés segítségével a telefotós egység horizontális elhelyezését teszik lehetővé, így lapos mobilokban is nagyobb zoomátfogás érhető el.