A Rubik-kocka előtt tiszteleg a Casio

casio g-shock gae-2100rc-1a karóra
Casio G-Shock GAE-2100RC-1A
Vágólapra másolva!
Limitált számban kerül piacra a különleges kinézetű G-Shock karórája.
Vágólapra másolva!

A Casio limitált szériás karórát dobott piacra a Rubik-kocka előtti tisztelgésként, az újdonság a japán óragyártó egyik népszerű modelljét, a GA-2100-ast alapul véve született meg. A Casio partnere a Rubik's Cube cég volt, amely 1980 óta gyártja a híres mágikus kockát a globális piacokra. „A karóra alapját képező G-Shock pedig 1983 óta készül, így tehát két nagy múltú cég együttműködése bontakozik ki a szemünk előtt" – hangsúlyozta Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

Casio G-Shock GAE-2100RC-1A Forrás: Casio

Rubik Ernő 48 évvel ezelőtt, 1974-ben mutatta be a róla elnevezett színes kockát, amelynek népszerűsége azóta is töretlen. A Rubik's Cube több mint 450 millió kockát adott el napjainkig a világon, ezzel az egyik legkeresettebb játékká vált. A színes kocka iránt érzett lelkesedést jól tükrözi, hogy évről-évre dőlnek meg a kirakási idejével kapcsolatos rekordok.

A Casio GAE-2100RC-1A típusú modellel emlékezik meg erről a magyar innovációról. A limitált szériás kiadás nyolcszögletű 48,5 × 45,4 × 11,8 mm-es karóratokkal rendelkezik, amely immáron a Casio szénszálas erősítésű technológiáját használja. Ennek köszönhetően a modell fokozottan rázkódás- és ütésálló, emellett 20 baros nyomásig vízálló.

Casio G-Shock GAE-2100RC-1A Forrás: Casio

A fekete műanyagszíjas karóra egy innovatív újítást vonultat fel: cserélhető lünettával bír, így igazi 2 az 1-ben karórának tekinthető. Viselője fekete- vagy fehér színű lünettával hordhatja a karórát, 3D-s, Rubik kockát megjelenítő számlapja viszont állandó.

A karóra globálisan februártól lesz elérhető, a hazai forgalmazásról egyelőre még nincs információ.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!