Máris jön a buborékba zárás a metaverzumban

meta metaverzum oculus
A virtuális zaklatást akadályozná a 122 centis védősugár
Vágólapra másolva!
Zuckerberg cége részben ezzel próbálja elejét venni a felhasználók zaklatásának.
Vágólapra másolva!

A döntő többség még azt sem tudja, hogy mire vélje a nemrégiben még Facebooknak hívott Meta Platforms által erőltetett metaverzumot, azonban máris odáig fajult Mark Zuckerberg legújabb háza táján az online zaklatás, hogy az akadályozása érdekében buborékba zárja a felhasználók avatárjait.

A virtuális zaklatást akadályozná a 122 centis védősugár Forrás: Meta Platforms

Az opcionálisan kikapcsolható fejlesztés a Horizon Worlds és Horizon Venues közösségi terekben érhető el, a felhasználók avatárjainak 122 centis sugarában eltűnnek a másik felhasználókat reprezentáló figurák.

A funkció kitalálásának közvetlen előzménye, hogy karácsony előtt a londoni Nina Janet Patel egy blogbejegyzésben megosztotta a borzalmas első élményét Zuckerberg metaverzumában: egy perccel a bejelentkezését követően egy 3-4 fős férfibanda zaklatni kezdte, virtuálisan taperolták és verbálisan bántalmazták. Végül megtalálta a bizarr zaklatók blokkolásának a lehetőségét, de addigra azok bőven megadták az alaphangulatot a felhasználói élményéhez.

Az ügy további érdekessége, hogy Patel nem egy szimpla felhasználó, maga is érdekelt a metaverzum sikerében, a Kabuni nevű startupján keresztül gyermekek számára próbál virtuális valóságos oktatási és kreatív tereket létrehozni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!