Lemondott a saját kriptovalutáról a Facebook

Bitcoin, BTC, Ethereum, ETH, crypto, befektetés, gazdaság, trading, kereskedés, kripto, kriptovaluta.
2021.04.15 Budapest
Fotó: Csudai Sándor - Origo
Bitcoin, BTC, Ethereum, ETH, crypto, befektetés, gazdaság, trading, kereskedés, kripto, kriptovaluta. 2021.04.15 Budapest Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
Folyamatosan akadályokat görgettek a hatóságok a projekt elé.
Vágólapra másolva!

Bő két évnyi szenvedést követően hivatalosan is befejezte a saját kriptovaluta használatával való kacérkordást a Facebook. A vállalat 2019-ben jelentette be a Libra Association szövetséget, a partnereivel ennek a zászlaja alatt több kriptovalutát is elérhetővé kívánt tenni, mindegyiket hétköznapi használatra praktikus fizetőeszközként képzelte el.

A kép csak illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Libra negatív és szkeptikus fogadtatása miatt a projekt már alapvetően rossz rajtot vett, 2019 végén és 2020 elején olyan támogatók léptek ki mögüle, mint a PayPal, a Mastercard, a Vodafone, vagy éppen a Stripe. Ezután az ígéretek ellenére csak nem akart elérhetővé válni semmilyen kriptovaluta a szövetségtől, főként mivel a releváns hatóságok folyamatosan akadályokat görgettek elé, javarészt a pénzhelyettesítő eszközök bűncselekményekre való használhatósága miatt.

A hírek szerint a sok probléma miatt a Libra Association 2020 novemberére odáig jutott, hogy már csak egyetlen kriptovalutát próbált elérhetővé tenni, ráadásul az is egy dollár árfolyamához kötött stablecoin lett volna, majd a kérdéses év decemberében a szövetség átnevezte magát Diem Associationre.

Most bő egy évvel később vége lett a dalnak, a Diem minden tulajdonát eladta 200 millió dollárért a kriptovalutákra fókuszáló Silvergate banknak, ezzel pedig jó eséllyel véget ért a tavaly Meta Plaforms névre átkeresztelt Facebook kriptovalutákkal való kacérkodása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!