Búcsúzik a vállalati Google Hangouts

munkavállaló, dolgozó, iroda, szakember, illusztráció
Smiling indian business man working on laptop at home office. Young indian student or remote teacher using computer remote studying, virtual training, watching online education webinar at home office.
Vágólapra másolva!
Március végétől kezdve a Chatet használhatják a céges ügyfelek.
Vágólapra másolva!

A Google tájékoztatása szerint újabb fázisába lép az elmúlt évtizedben követhetetlenül kuszává vált chatszolgáltatásos stratégiájának egyszerűsítése, március 22-től a Workspace előfizetéses csomagjának felhasználóit áttereli a Hangouts csevegőből a Google Chatbe.

A fogyasztói után az üzleti felhasználóknál is leváltja a Hangouts csevegőt a Chat Forrás: Origo

A Workspace alatt a Google üzleti ügyfeleknek szánt webes szolgáltatáscsomagját kell érteni, többek közt a Gmail, a Drive és a Docs céges verzióit tartalmazza. Az üzleti ügyfelek a kérdéses naptól fogva nem tudják majd használni a Hangouts csevegőt, a mobilappjait és a Gmailből elérhető webes felületét megnyitva át lesznek irányítva a Chatre.

A Google szerint néhány nem részletezett különleges kivételtől eltekintve a Hangouts-ban lévő régi üzenetváltások megjelennek a Chat felületén, az átállás a döntő többség számára elvileg semmiféle fennakadást sem okoz majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!