Összerakott egy méregdrága könyvolvasót a Huawei

Huawei MatePad Paper
Vágólapra másolva!
A MatePad Paper az egyik, ha nem a legfejlettebb könyvolvasó, de 500 euróért vélhetően nem lesz sláger.
Vágólapra másolva!

A Huawei is igazi dömpinggel készült az idei MWC-re, persze a szankciók miatt nem a mobilok dominálnak a kínai gyártó kínálatában. Az érdekesebb újdonságok közé tartozik például a MatePad Paper e-könyv-olvasó.

A szériának ez az első E Ink-kijelzős tagja, olvasásra és jegyzetelésre tervezték. A 10,3 hüvelykes E Ink panel okos képfrissítést kapott, így táblagépnek is bevethető akár. A képernyő közvetlen napfényben is jól olvasható, tükröződésmentes réteget is kapott, sötét környezetben pedig 32-szintű megvilágítás segíti az olvasást.

Huawei MatePad Paper Forrás: Huawei

A termék az e-könyv-olvasóknál jóval nagyobb képernyőt kínál, így több szöveg fér rá. Az okos képfrissítés révén videolejátszásra, webböngészésére is van lehetőség, gyorsabban, mint az E Ink-kategóriában eddig.

Támogatott továbbá a 4096-szintű érzékenységgel rendelkező M Pencil érintőtoll, a PMMA miatt az írás, rajzolás is természetesebb a képernyőre. A termék HarmonyOS 2.0-t futtat, 4 GB RAM, 64 GB tárhely, Wi-Fi 6+ van benne, továbbá ujjlenyomat-olvasó. Az üzemidő akár 4 hét is lehet. A 360 grammos termék ára ugyanakkor 499 euró (igaz, ezért már Folio Cover és M Pencil is jár).