Jöhet az építsd magad piacra a Radeon RX 6400

amd radeon rx 6900 xt videokártya
AMD Radeon RX 6900 XT
Vágólapra másolva!
Három másik kártyájából pedig gyorsabb verziót adhat ki az AMD.
Vágólapra másolva!

A Chiphell fórum egyik számos alkalommal megbízható információkat szolgáltatott tagja szerint várhatóan áprilisban négy további Radeon videókártyát dobhat piacra a számítógépüket otthon építők számára az AMD.

AMD Radeon RX 6900 XT Forrás: AsRock

A legszűkebb büdzséből gazdálkodók számára talán jó hír, hogy bolti forgalomba kerülhet a januárban bejelentett Radeon RX 6400, ez jelenleg csak az OEM-gyártók számára érhető el. A modell főként abban különbözik a Radeon RX 6500 XT-től, hogy 1024 helyett 768 stream processzor található benne, plusz kissé alacsonyabbak az órajelei, így meglehetősen szerények a képességei.

A várható áráról nincs információ, de 100-120 dollárnál többet nem illene elkérni érte, sajnos a jelen állapotok mellett jó kérdés, hogy elérhető-e a kérdéses árazás.

A másik három pletykált videókártya a Radeon RX 6650 XT, a Radeon 6750 XT, továbbá a Radeon 6950 XT. Ezek annyiban térhetnek el a jelenleg kapható „elődeiktől", hogy némi plusz teljesítmény érdekében az AMD megemelhette a grafikus processzoraik órajeleit, továbbá 16 Gbps helyett 18 Gbps sebességű GDDR6 memóriát kaphattak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!