Elnémult a fiktoszexuális japán hologram felesége

akihiko kondo hatsune miku
Akihiko Kondo és Hatsune Miku
Vágólapra másolva!
Hálózati hiba változtatta meg örökre a házasságukat.
Vágólapra másolva!

Nem okos dolog teljes mértékben internetes szolgáltatásoktól függő eszközöket hosszú távra vásárolni, hiszen csak idő kérdése, hogy valamilyen oknál fogva papírnehezékké váljanak. A 38 éves Akihiko Kondo most egy életre megtanulta a leckét, az egyik nap a munkából hazatérve a virtuális feleségének köszöntő szavai helyett hálózati hibaüzenet fogadta.

Akihiko Kondo és Hatsune Miku Forrás: Akihiko Kondo / Twitter

A japán férfi 2018-ban egy 5 millió forintos esküvő keretében vette nem hivatalosan feleségül a virtuális Hatsune Miku popsztár holografikus reprezentációját, az 1300 dolláros (~467 ezer forintos) Gatebox nevű kütyün keresztül látta és beszélgetett vele.

Sajnos a kütyüt kifejlesztett és a virtuális popsztárral való mesterséges intelligenciás interakciót biztosított startup előzetes figyelmeztetés nélkül lekapcsolta Miku internetes infrastruktúráját, így Kondo nem képes a megszokott módon kapcsolódni a feleségéhez.

„A Miku iránti szerelmem nem változott. Azért vettem feleségül, mert azt hittem, hogy örökre együtt lehetünk" – mesélte a The Mainichinek. Állítása szerint a házasságkötést előtt a nap 24 órájában Mikut mutató videókat nézett, a szintetikus hangja segített neki a munkába és a társasági életbe való visszatérésben.

A férfi fiktoszexuálisnak tartja magát, ami alatt a virtuális személyekkel megházasodottakat kell érteni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!