Ingyen játszható a felhőből a Fortnite

Battle Royale, Fortnite, PUBG, játék
A Fortnite az egyik legnépszerűbb Battle Royale játék.
Vágólapra másolva!
Az Apple eszközein is, nem kell Xbox Game Pass Ultimate az eléréséhez.
Vágólapra másolva!

Nagy meglepetéssel zárta a hetet a Microsoft és az Epic Games, elérhetővé vált az xCloud felhős játékstreamelő szolgáltatásban a Fortnite. Ráadásul továbbra is teljesen ingyen játszható, a futtatási módszer ellenére nem kell Xbox Game Pass Ultimate előfizetéssel rendelkezni a hozzáféréshez.

A Fortnite xcloudos verziója a gamepades és az érintőkijelzős vezérlést támogatja, ami nem meglepő annak fényében, hogy jelen esetben a játékosok az xboxos verzióját futtatják. Az egeret és billentyűzetet használni kívánó számítógépes játékosok kénytelenek lesznek a natív PC-s verziójánál maradni, bár ez nem probléma, hiszen a felhős futtatás törvényszerűen extra késleltetést hoz, ami nem szerencsés egy kompetitív többjátékos cím esetében.

A Microsoft felhős játékfuttatója androidos eszközön mobilappon keresztül, számítógépeken böngészőből vagy Xbox-alkalmazásból, iPhone és iPad termékeken pedig böngészőből érhető el.

Kapcsolódó érdekesség, hogy a GeForce Now felhős játékfuttatóban már jó ideje elérhető a Fortnite, azonban a használata esetén muszáj kifizetni a szolgáltatás havidíját, így az Apple-féle mobileszközökön most tért vissza ténylegesen ingyen a Fortnite.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!