Kiszivárogtak a GeForce GTX 1630 specifikációi

palit geforce gtx 1650 kalmx videokártya
Palit GeForce GTX 1650 KalmX
Vágólapra másolva!
Május utolsó napján debütálhat a belépőkategóriás videókártya.
Vágólapra másolva!

A héten potenciálisan jó hírt kaptak a legszűkebb büdzséből gazdálkodó számítógépes játékosok, a beszámolók szerint az NVIDIA hamarosan bemutathatja GeForce GTX 1630 belépőkategóriás videókártyáját. A spekulációk szerint 150 dollár (nettó 55 ezer forint) körüli ajánlott áron válhat majd hivatalossá, bár nagy dobra verni valószínűleg nem fogja a vállalat, az efféle modellek esetén gyakran egy sajtóközlemény kiadására sem veszi a fáradtságot.

Egy lebutított GTX 1650-nek tűnik a GeForce GTX 1630 Forrás: Palit

Most a VideoCardz informátorainak jóvoltából további információk érkeztek az AMD Radeon RX 6400 és a legolcsóbb asztali Intel Arc modell ellenfeléről, az újdonság állítólag a jövő héten megrendezésre kerülő Computexen mutatkozhat be, a forgalmazása pedig akár május 31-én is megkezdődhet.

A források szerint a jelzéséből is sejthetően Turing architektúrás grafikus processzor dolgozik a termékben, a 12 nanométeres TU117-150 egység 1800 MHz Boost-órajellel és 512 CUDA-maggal rendelkezhet. Videómemóriából elvileg 4 GB GDDR6 jutott rá, 12 Gbps sebességgel és 64 bites adatsínnel, így VRAM sávszélessége elméletileg 96 GB/s. Külső tápellátásra elvileg nem lesz szüksége a GTX 1630-nak, beéri a PCI Express sínen keresztül felvehető 75 wattal.

Érdekességként a Turing még csak PCI Express 3.0 szabványú, így rosszabb esetben nyolc, jobb esetben tizenhat PCIE adatsín állhat rendelkezésre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!