Ajánlott ár alatt kaphatóak a Radeon videókártyák

amd radeon rx 6700 xt videokártya
AMD Radeon RX 6700 XT
Vágólapra másolva!
Már csak az a kérdés, hogy ennek ellenére kinek telik rájuk.
Vágólapra másolva!

Mérföldkőről számolt be a német és osztrák webshopok legjobb ajánlatai alapján a 3DCenter, az életciklusuk során először ajánlott fogyasztói ár alá csökkent az AMD Radeon RX 6000 termékcsalád tagjainak ára, a hivatalosan megcélzott összeg átlagosan 92%-áért vihetőek már a termékek. Az NVIDIA GeForce RTX 3000 széria esetében is történt előrelépés a május végi adatgyűjtés óta, mínusz néggyel 102 százalékra csökkent a túlárazásuk mértéke.

Hiába a normalizálódó árak, játékosok tömegeinek továbbra is csak álom az új grafikus vezérlő Forrás: AMD

A Radeonok esetében a 10%-os csökkenés fő okát a jelentős kriptovaluták értékének drámai zuhanása jelenti, az Ethereumhoz és BitCoinhoz hasonló pénzhelyettesítő eszközök jelenleg nem bányászhatóak nyereséggel. Ennek megfelelően a bányászok részéről nemhogy eltűnt a grafikus vezérlők iránti kereslet, de inkább arra lehet számítani, hogy a közeljövőben egyre többük próbál majd megszabadulni a jelenlegi eszközeitől a használtpiacon.

Sosem voltak még ajánlott ár alatt kaphatóak az AMD Radeon RX 6000 videókártyák Forrás: 3DCenter

Ez jó hír lehet a rengeteg eddig hoppon maradt gamer számára, hiszen így talán képesek lesznek barátibb költségen használható videókártyákhoz jutni: hiába kaphatóak végre ajánlott áron az új modellek, ha így is méregdrágák.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!