Ennyien használják a népszerű böngészőket

okostelefon smartphone mobilozás internetezés
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Nagy csendben másodikként a Safari is belépett a milliárdosok klubjába.
Vágólapra másolva!

Jeles alkalomra hívta fel a figyelmet az Atlas VPN szolgáltató, blogbejegyzése szerint a Google Chrome után immáron az Apple Safari felhasználóinak száma is átlépte az egymilliárdot, ebben a mobilos és számítógépes változatát használók egyaránt benne vannak.

A Chrome-ot nem számítva az összes többi böngészőnek együtt sincs annyi felhasználója, mint a Safarinak Forrás: RODNAE Productions / Pexels

A vállalat becslése szerint a mobileszközökön és számítógépeken is piacvezető Google Chrome messze leköröz mindent a 3,38 milliárd felhasználójával, így a Safari drámaian el van maradva a maga 1 milliárdjával. Cserébe viszont az összes többi népszerű böngésző együtt sem képesek felmutatni ennyi aktív felhasználót, durván 650 millióan böngészik az internetet az Edge-dzsel, a Firefoxszal, a Samsung Internettel, továbbá az Operával.

A milliárdosok klubjában lévő böngészők sikere nem meglepő, hiszen a Google Chrome nemcsak a messze legnépszerűbb számítógépes böngésző, de az androidos eszközökön is ez a gyári alapértelmezett, míg a Safari sikere szintén érthető a mindig cukorkaként fogyó iPhone-ok fényében.

A statisztika legérdekesebb jelenségét talán az egyes Samsung Galaxy eszközökön szintén előtelepített Samsung Internet jelenti, valószínűleg kevesen gondolták volna, hogy az elmúlt években bármiféle specifikus reklámozás nélkül durván 150 milliós felhasználói bázisra tett szert az androidos app.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!