Bárkiből zenész válhat az úttörő kézi szintetizátorral

artiphon orba 2 kézi szintetizátor
Bárkiből képes zeneszerzőt varázsolni az Artiphon Orba 2 kézi szintetizátor
Vágólapra másolva!
Nem kell elméleti tudás vagy hangszeres tapasztalat a saját dalok készítéséhez.
Vágólapra másolva!

Bemutatta az új termékkategóriát teremtett digitális hangszerének második változatát az Artiphon, az Orba 2 leginkább egy kézi szintetizátornak mondható, a mobilappal párosítandó tárcsa gombjait nyomogatva bárki felcsaphat zenésznek, elméleti zenetudás vagy hangszeres játékismeret nélkül.

A gombok megnyomásakor megszólaló hangok teljesen testre szabhatóak, a zongorához vagy gitárhoz hasonló hangszerek mellett egyedi hangok felvételére is lehetőség nyílik, így például a kreatívak akár az utca helyben felvett zajaiból is készíthetnek dalokat.

A gombok rövid lenyomása vagy nyomva tartása mellett az Orba 2 gesztusokat is ismer, amelyek befolyásolhatják a lejátszott hangot vagy annak karakterisztikáit, ilyen például az oldalirányú mozgatás, az oda-vissza irányú rázás, a forgatás, az oldalirányba való döntés. Az kütyü MIDI beviteli eszközként is használható USB-C vagy Bluetooth adatkapcsolaton keresztül a számítógépes zeneszerzéskor, de éppen videóvágáskor is használható lehet további kényelmet biztosító vezérlőpultként.

Az Artiphon Orba 2 hamarosan rendelhető lesz Európában is a gyártó webshopjából, az ára 159 euró, olyan 63 ezer forint. A kevésbé funkciódús elődje szintén kapható még 99 euróért, bő 39 ezer forintért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!