Okos kontaktlencsével válhat tiszteletbeli kiborggá

mojo vision lens ar kiterjesztett valóság kontaktlencse
A lencse prototípusa kiborgos külsőt kölcsönöz a viselőjének, a végleges termék a remények szerint diszkrétebb lesz
Vágólapra másolva!
Bemutatkozott a kiterjesztett valóságos Mojo Lens működőképes prototípusa.
Vágólapra másolva!

Nem arattak sikert a Google Glasshoz és a Microsoft Hololenshez hasonló kiterjesztett valóságos szemüvegek, ezeket a termékeket arra tervezték, hogy a normál látást nem akadályozva az adott pillanatban hasznos információkat jelenítsenek meg a viselőik szemei előtt. A kezdeti próbálkozások iránti érdeklődés hiánya ellenére a koncepció még nem került a sírba, a Mojo Vision már 2015 óta dolgozik az ugyanerre képes kontaktlencséjén, most pedig bemutatta a működőképes prototípusát.

A lencse prototípusa kiborgos külsőt kölcsönöz a viselőjének, a végleges termék a remények szerint diszkrétebb lesz Forrás: Mojo Vision

A hétköznapi feladatok segítésére szánt Mojo Lens egy szemben és mindkét szemben is viselhető lesz, a cég alapítója a mostani prototípust alkalmanként órákon át viseli bármiféle gond nélkül, szövegeket és egyszerű grafikát is képes megjeleníteni. A kontektlencse az extrém miniatürizálás posztergyereke, a microLED kijelző mellett a komplett elektronikát és az akkut is tartalmazza, ARM M0 processzor mellett többek közt gyorsulásmérő és giroszkóp található benne.

A mostani prototípus még külső hardveres egységet is igénybe vesz a működéséhez, azonban a végső termék esetében nem lesz szükség ilyenre.

Négy fő részből áll a Mojo Lens Forrás: Mojo Vision

Az okos kontaktlencse vezérlése elsődlegesen szemmozgatással történik, de tisztázatlan módon lehetőség van hangvezérlésre is. A Mojo Vision szerint a lencse ugyan nem láthatatlan, de a remények szerint masszívan kényelmesebb és diszkrétebb lesz a kiterjesztett valóságos szemüvegeknél, bár a mostani prototípus kissé nyugtalanítóvá teszi a viselőjét.

A startup reményei szerint a Mojo Lens a szükséges fejlesztéseket, teszteléseket, és hatósági engedélyeztetéseket követően

tíz éven belül piacra kerülhet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!