Megtalálta a lopott robogóját, betörték érte az orrát

stephen herbert
Aránylag olcsón megúszta a Stephen Herbert a tolvajjal való konfrontálódást
Vágólapra másolva!
Nem szabad rendőrök nélkül konfrontálódni a potenciálisan erőszakos bűnözőkkel.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évben számos érdekes történet látott napvilágot arról, hogy miként találták meg az ellopott holmijaikat az Apple AirTag követőkütyüvel az amerikaiak, a télen például egy fiatal háziasszony a karácsonyi dekorációit szerezte vele vissza. Sajnos nem minden történet végződik jól az áldozatok számára, a New Yorkban élő Stephen Herbert nem csak hogy a lopott robogóját nem kapta vissza, de még meg is verte a tolvaj és a cimborája.

Aránylag olcsón megúszta a Stephen Herbert a tolvajjal való konfrontálódást Forrás: Stephen Herbert

A férfi egy pénteki napon vette át a 2600 dollárnál kezdődő Honda Metropolitan robogóját, ám hétfőre virradóra már csak hűlt helyét találta, szokatlanul gyorsan lába kélt. A 41 éves férfi értesítette a lopásról a rendőröket, ráadásul a robogóra rejtett Apple AirTagnek köszönhetően rögtön a keresését is megkezdték, azonban nem találták meg a követőkütyü által jelzett helyen.

Herbert másnap egy bérelt robogóval újból a jármű keresésére indult, ráadásul meg is találta, bár a rendszámot eltüntették róla. A robogóval éppen elhajtani készült fiatalember a sajátjának mondta, Herbert hívta a rendőrséget.

A tolvaj közben elszaladt a cimborájáért, visszatérve betörték Herbert orrát, ütlegelték és rugdosták a földre került áldozatot, majd a rendőrök kiérkezése előtt eltűntek a robogóval.

Az áldozat belátta, hogy óriási hiba volt konfrontálódnia a tolvajjal: a veréssel még aránylag olcsón megúszta, utólag belegondolva letaglózta, hogy akár le is lőhették volna az erőszakos bűnözők. Az eset még július közepén történt, a rendőrség azóta sem találta meg a támadókat és a robogót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!