Nyugdíjba vonul a PS4 és PS5 vezető mérnöke

konzolvásárlás 2014 ps4 playstation 4
A hostess holds a remote of a Playstation 4 at the Sony booth during the China Joy fair in Shanghai on July 31, 2014. The gamer fair China Joy (China Digital Entertainment Expo & Conference) opens its doors from July 31 to August 3, 2014. Sony said on July 31 it saw a $261 million first-quarter net profit thanks to brisk sales of its PlayStation 4 console and a weak yen, but said it still expects a full-year loss. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
A következő PlayStation már az utódjának irányítása alatt készülhet.
Vágólapra másolva!

A mások életére óriási hatást gyakorló műszaki megoldások kifejlesztéséért felelős háttéremberek a lehető legritkább esetben válnak ismertté a széles nyilvánosság előtt, jó eséllyel a legnagyobb PlayStation-rajongók java sem hallotta még Masayasu Ito nevét.

Közel másfél évtizedig a PlayStation összes hardveres termékének kifejlesztéséért Masayasu Ito felelt Forrás: AFP/Johannes Eisele

Mindez annak ellenére van így, hogy a 60 éves mérnök óriási befolyással volt az elmúlt évtizedükre, 2008-ban vált a Sony konzolos részlegének hardveres vezetőjévé, az irányítása alatt készült el a 117 millió feletti darabszámban értékesített PlayStation 4, a sokak számára még mindig álom PlayStation 5, továbbá a PSVR virtuális valóság headset, csak hogy a legjelentősebb termékeket említsük.

A Sony tájékoztatása szerint a vállalatnál 1986 óta dolgozó mérnök október elsejével nyugdíjba vonul, így a nem túlságosan távoli jövőben megjelenő PSVR2 headset és a DualSense Edge kontroller lehetnek az utolsó olyan termékek, amelyek még az irányítása alatt készültek.

A következő PlayStationért már az utódja felelhet. Lin Tao a PlayStation 2 piacra kerülését követően került a Sony konzolos részlegéhez, majd a vállalat egyéb divízióinál is dolgozott, Masayasutól eltérően mérnöki helyett üzleti háttérrel rendelkezik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!