Bemutatkozott a Sony első profi gamepadje

sony dualsense edge wireless controller playstation 5 gamepad
A DualSense Edge Wireless Controllerrel a Sony is beszáll a prémium gamepadek piacára
Vágólapra másolva!
Még a stickek is könnyen kicserélhetőek a DualSense Edge modellben.
Vágólapra másolva!

Igaznak bizonyult a pár héttel ezelőtti pletyka, hét évvel az Xbox Elite Series termékcsalád debütálását követően a Sony is elkészítette a maga profi kontrollerét. A PlayStation 5-höz tervezett DualSense Edge Wireless Controllert a Gamescomon villantotta meg a gyártó, ajánlott fogyasztói árral és megjelenési idővel még nem szolgált, a termékfelelősének szavai alapján hónapokra vagyunk piacra dobásától.

A DualSense Edge Wireless Controllerrel a Sony is beszáll a prémium gamepadek piacára Forrás: Sony

A DualSense Edge univerzálisan leghasznosabb fejlesztése, hogy sodródásos hibajelenség esetén néhány mozdulattal kicserélhetőek a stickjei, így nem kell javíttatni a gamepadet, vagy másikat venni helyette. Kényelmi okból a stickek külső sapkája is cserélhető, a megszokott kialakítású mellett magasabb és alacsonyabb verziók is feltehetőek.

A gamepad hátlapján található két extra gomb, ezek ízléstől függően gombnyomásos és fogantyús módszerrel is aktiválhatóak. A ravaszok mellé került csúszkákkal állítható a vezérlőszervek által megtett út, így csökkenthető például pörgős akciójátékokban az elsütőgomb lenyomásával töltött idő.

A DualSense Edge minden gombja átprogramozható, lehetőség van profilokba menteni a kiosztásokat és bármikor váltani köztük, testre szabható a stickek érzékenysége és holttere. Az új Fn gomb nem csak a profilok közti váltásra használható, de rajta keresztül gyorsabban állítható a hangerő és a mikrofon hangereje, lehetőség van játék közben finomhangolni a kontroller működését.

A kontrollerhez járó USB-C kábel a kicsúszás megakadályozás érdekében fizikailag zárolható a gamepadbe, a játékvezérlő és a kábel tárolására pedig hordtáskát is kapnak majd a vásárlók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!