Drámaian megújulhat jövőre a PlayStation 5

sony playstation 5 ps5 játékkonzol
Sony PlayStation 5
Vágólapra másolva!
Kettő helyet állítólag egyetlen modell lesz, kiszedhető optikai meghajtóval.
Vágólapra másolva!

Elsőre blikkre kissé gyanúsnak tűnő, azonban jobban belegondolva teljesen racionális pletykával állt elő az Insider Gaming. A kiadvány forrásai szerint a PlayStation 5 jövőre érkező hardveres revíziójával a Sony egyesíteni fogja a játékkonzol normál és optikai meghajtót nélkülöző Digital Edition változatait, kiszedhető és opcionális kiegészítőt fog varázsolni a Blu-ray meghajtóból.

Sony PlayStation 5 Forrás: Sony

A források szerint az a terv, hogy a jövő őszi modelltől kezdve hardveresen egyetlen PlayStation 5 lesz, amelyet a vevők előre beszerelt optikai meghajtóval és anélkül is megvásárolhatnak majd. Aki optikai meghajtó nélküli modellt vásárol, de megbánja a döntését, az képes lesz külön megvenni a Blu-ray lejátszót és beszerelni a helyére, elvileg egy USB-C kábellel kell majd rádugni a konzolra, emiatt kerül is a gép hátuljára egy további USB-C kapu.

Az eltávolítható meghajtós ötlet zseniális, hiszen végeredmény tekintetében így továbbra is volna olcsóbban és drágábban megvásárolható PlayStation 5, az optikai meghajtón való spórolást megbánt vevők utólag normál modellé alakíthatnák a digitális konzoljukat, mindeközben pedig a Sony sokat spórolhatna azon, hogy nem kellene két külön hardveres változatban gyártania a PS5-öt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!