Megjelent a 2022-es évjáratú Windows 11

windows 11
Már telepíthető a Windows 11 2022 Update (22H2)
Vágólapra másolva!
Egyes újdonságait csak novemberben aktiválja széles körben a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Újból megbízhatónak bizonyultak a bennfentes források, kedd este a Microsoft elérhetővé tette a nagyközönség számára a Windows 11 idei első és egyetlen óriásfrissítését. A 22H2 verziójú változat hivatalos neve Windows 11 2022 Update, elsősorban olyan kisebb funkciók és reszelések tömkelegét tartalmazza, amelyeknek ideális esetben már a Windows 11 tavaly kiadott verziójában jelen kellett volna lenniük, csak nem volt idő az implementálásukra.

Már telepíthető a Windows 11 2022 Update (22H2) Forrás: Microsoft

A fejlesztések alatt elsősorban olyan dolgokra kell gondolni, mint például jobban testre szabható a Start menü felépítése, indítóikonokat tartalmazó mappák hozhatóak létre a Start menüben, megnyitás céljából fájlok dobhatóak rá a futó appok tálcás ikonjaira, intuitívabbá vált az érintőkijelzős kezelés, új akadálymentesítési lehetőségek érkeztek, megújult a Feladatkezelő kinézete.

Ettől függetlenül szokatlan lépést téve a 2022-es évjáratú Windows 11 egyes funkcióit széles körben csak novemberben aktiválja majd a Microsoft, mivel nem készültek el időben, de nem fogja egy évig visszatartani azokat a vállalat. Ezek között megtalálható a Fájlkezelő alkalmazás füles felülete, a jelentősen javított fotónézegető alkalmazás, továbbá az ajánlott tevékenységek megjelenítése a szövegek kijelölésekor. Az utóbbi alatt például azt kell érteni, hogy egy dátum kijelölésekor felpattanhat egy Office-szerű lebegő felület a naptárba való gyors felvétel lehetőségével.

Többek közt a Fájlkezelő füles felületét is csak novemberben aktiválja majd széles körben a Microsoft Forrás: Microsoft

A hiányzó funkciók októberben egy opcionális előzetes frissítés telepítésével aktiválhatóvá válnak majd, de ténylegesen novemberben lesz funkcionálisan késznek titulálható a Windows 11 2022 Update, akkor fogja bekapcsolni azokat minden felhasználónál a Microsoft.

A mostani nagy frissítés szokás szerint hullámokban válik elérhetővé a Windows 11-es számítógépeket használók számára, a Gépház alkalmazás Windows Update részében manuálisan keresést végrehajtva egyeseknél már meg is jelenik a telepítési lehetősége, idővel pedig magától is ajánlgatni kezdi majd az installációját a Windows. Természetesen az operációs rendszer tiszta telepítésére is lehetőség van, a telepítési adathordozó (pendrive, DVD) elkészítésére szolgáló eszköz innen tölthető le.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!