Búcsúzik a régi Windowsoktól a Google Chrome

Vége az XP-nek, újjáéledhet a Microsoft, Ballmer bemutatja a Windows 7-t
Microsoft CEO Steve Ballmer officially kicks off the worldwide availability of Windows 7, the company's highly-anticipated next-generation operating system on October 22, 2009 in New York. Microsoft's much-heralded Windows 7 makes its global debut as the US software giant seeks to move past the disappointment of the previous generation computer operating system Vista. AFP PHOTO TIMOTHY A. CLARY
Vágólapra másolva!
Hamarosan legalább Windows 10-et követel majd a böngésző.
Vágólapra másolva!

Bejelentette a Windows 7 és a Windows 8.1 támogatásának megszüntetését a Google Chrome fejlesztői csapata. Az operációs rendszerekre kiadott utolsó főverzió a várhatóan 2023. február 7-én befutó Chrome 110 lesz, az utódja már minimum Windows 10-et követel majd.

Nehéz elhinni, de már 13 éves a Windows 7 Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A régi Windowsoktól való búcsúzás közvetlen oka, hogy a Microsoft utoljára a 2023. január 10-én esedékes hibajavító kedden ad ki hozzájuk biztonsági frissítéseket, ezt követően mindkettő véglegesen a sírba kerül, egy csapásra rögtön két korszakot fog lezárni a vállalat. Ennek megfelelően a Google sem kíván erőforrásokat fordítani arra, hogy tesztelje rajtuk a böngészőjének működését.

A StatCounter nemzetközi adatai szerint a jelenleg internetezésre használt windowsos számítógépek 10,7 százaléka futtat Windows 7-et, míg 2,7 százaléka Windows 8.1-et. A Mozilla egyelőre nem tisztázta, hogy a Firefox támogatott marad-e jövő január után az operációs rendszereken, de a múltbéli tapasztalatok alapján van rá esély, így talán nem maradnak biztonságos böngésző nélkül a régi rendszerű számítógépeket használók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!