Óriásit spórolt a legalizálódáson a PornHub

The 2017 AVN Adult Entertainment Expo GettyImageRank3 AEE Arts Culture and Entertainment Adult Video News Adult Entertainment Expo
LAS VEGAS, NV - JANUARY 18: A sign at the Pornhub booth is displayed at the 2017 AVN Adult Entertainment Expo at the Hard Rock Hotel & Casino on January 18, 2017 in Las Vegas, Nevada. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egy év alatt 98 százalékkal esett a DMCA-s tartalomtörlési kérelmek száma.
Vágólapra másolva!

Gigantikus bajba került 2020 végén a MindGeek pornóbirodalom, miután a The New York Times hasábjain megjelent egy véleménycikk a zászlóshajójának számító PornHubon lévő tartalmak egy részének illegális jellegéről. Nem pusztán szerzői jogi problémákról volt szó, a pornóoldal felhasználói olyan videókat is töltöttek fel rutinszerűen, amelyeken feltehetően fiatalkorú szereplők voltak láthatóak.

Kivégezte volna a pornóbirodalmat a VISA és a Mastercard közbeavatkozása Forrás: AFP/2017 Getty Images/Ethan Miller

Az óriási botrány hatására a VISA és a MasterCard is megfenyegették a céget, hogy a szolgáltatásaik megtagadásával gyakorlatilag elzárják a bevételi forrásaitól. Erre a MindGeek őrült purgálásba kezdett az összes webhelyén, hogy megszabaduljon minden problémás tartalomtól, plusz a feltöltők személyazonosságának ellenőrzésén keresztül próbált meggyőződni arról, hogy azok nem is kerülnek vissza. Az esemény a „The Purge" néven vonult be az internet történetébe.

A MindGeek új átláthatósági jelentése szerint a legalizáció látványos eredménnyel járt, nem csak a cég nem ment csődbe, de amíg 2020-ban még bő 544 ezer DMCA adattörlési kérelmet kapott a PornHubra feltöltött tartalmak miatt a jogtulajoktól és egyéb felektől, addig 2021-ben már csak 8574 érkezett.

Egy év alatt 98%-kal csökkent a tartalomtörlési kérelmek száma.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!