Lemásolja a macOS szuper funkcióját a Windows 11

windows 11 wifi hotspot
Rögtön a wifis menüből aktiválható lesz a megfelelő mobilok hotspot funkciója, nem kell majd emiatt a készülékeket nyomogatni
Vágólapra másolva!
Első körben csak újabb szoftverű Samsung mobilokkal működik majd.
Vágólapra másolva!

Az Apple hosszú évek óta jelentős energiát fordít arra, hogy minél hatékonyabban képesek legyenek együttműködni a számítógépei, a telefonjai és a táblagépei, ami a termékeit használók számára rendkívül hasznos és kényelmes. A helyzetet a Microsoft is megirigyelte, a Telefon-kapcsolat alkalmazáson keresztül megkezdte a windowsos számítógépek és az androidos eszközök összeboronálását, hosszú évek után mostanra végre kompetenssé kezdett válni a szoftver.

Rögtön a wifis menüből aktiválható lesz a megfelelő mobilok hotspot funkciója, nem kell majd emiatt a készülékeket nyomogatni Forrás: Microsoft

Ettől függetlenül a Telefon-kapcsolatnak van még hova fejlődnie a funkciók és a megbízhatóság terén. A nem túlságosan távoli jövőben újabb hasznos képességet kap a szoftver, közvetlenül a Windows 11-es számítógépek wifi-hálózatokat mutató felugró menüjéből bekapcsolható lesz az okostelefonok internetes hotspot funkciója, így a mobilnet számítógéppel való megosztásához nem kell majd elővenni és nyomogatni az okostelefont.

Az újdonság tesztelését a Windows 11 legújabb build 25231 nyilvános előzetesében kezdte meg a Microsoft, és egyelőre nem világos, hogy elég lesz-e a számítógépes és mobilos Telefon-kapcsolat appokat frissíteni a működéséhez, vagy a Windows 11 egy jövőbeli változata szükséges hozzá.

További kellemetlen limitáció, hogy a funkció legalább Android 12 rendszert és OneUI 4.1.1 kezelőfelületet futtató Samsung Galaxy okostelefont követel, más márkák mobiljaival vagy régebbi szoftverű Samsungokkal nem működik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!