[Frissítve] Újabb négy Galaxyra készült el az Android 13

samsung galaxy a53 5G
Samsung Galaxy A53 5G
Vágólapra másolva!
Ráadásul nem csak különösen drágákra, közülük kettő középkategóriás modell.
Vágólapra másolva!

Sosem látott tempóban adja ki a legújabb Androidot hozó frissítéseket az okostelefonjaira Samsung, a következő generációs Android 13 és OneUI 5.0 kombinációt tartalmazó rendszerszoftver elsőként a Galaxy S22 széria tagjaira futott be, majd hétfőn a Galaxy S21 mobilokra is elérhetővé vált.

A középkategóriás Galaxy A53 5G-re is az első között készült el az Android 13 Forrás: Samsung

Mindenki nagy meglepetésére ez csak a kezdetnek bizonyult, a gyártó csütörtökre további négy szériára és típusra is megkezdte az Android 13 terjesztését, ilyen sorrendben a Galaxy Note 21, a Galaxy S20, a Galaxy A53 5G, továbbá a Galaxy A33 5G modellekre küldte ki a szoftvert.

Az utóbbi kettő meglepetést okozott, hiszen középkategóriás modellekről van szó, ezek szerint az ár mellett már a népszerűség is érdemi szempont abban, hogy milyen prioritással jönnek az új rendszerszoftverek a Galaxy mobilokra.

A frissítések elkészülte sajnos nem jelenti azt, hogy az érintett készülékekkel rendelkezők most rögtön átállhatnak az Android 13-ra: a frissítések hullámokban válnak egyre szélesebb körben elérhetővé, a szolgáltatóktól vett mobilok esetén pedig nem szokatlan a további tesztelés miatti plusz várakozási idő.

Frissítés: pénteken a Galaxy A73 5G-re megkezdődött az Android 13 terjesztése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!