Megszűnik a GeForce GTX 1660 gyártása

nvidia geforce gtx 1660 ti turing
NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti
Vágólapra másolva!
Nem csak a szintén népszerű RTX 2060 modellektől búcsúzik az NVIDIA.
Vágólapra másolva!

Három héttel ezelőtt iparági források azt állították, hogy a hónap végével befejeződik a megfizethetőbb gamer videókártyákat vásárlók körében szuper népszerű GeForce RTX 2060 gyártása, ez a Steamet használók körében a második legnépszerűbb grafikus vezérlő. Ennek megfelelően a különböző variánsai már csak a készletek erejéig lesznek megvásárolhatóak, de a driveres támogatása természetesen hosszú éveken át folytatódik majd, nincs miért aggódniuk a termékkel rendelkezőknek.

NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti Forrás: NVIDIA

Most kínai források azt állítják, hogy ez csak a történet egyik fele: az NVIDIA a szintén rendkívül kapós, ráadásul számottevően olcsóbb GeForce GTX 1660 széria gyártását is leállítja a napokban, nem szállít már GTX 1660 / GTX 1660 SUPER / GTX 1660 Ti modelleken használt grafikus processzorokat a kártyagyártó partnereinek.

A helyzet kissé keserű, hiszen a GeForce GTX 1660 ugyan már kezd kissé elavulttá válni, viszont a mai napig jó ár-érték arányú megoldást jelent mind a laptopokban, mind pedig az asztali számítógépekben. Itthon olyan 120 ezer forintnál kezdődik, míg a legtöbb játékban nagyon hasonló teljesítményt nyújtó GeForce RTX 3050 kezdőára közel 150 ezer forint.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!