Véget érhetett a GeForce RTX 2060 karrierje

nvidia geforce rtx 2060 videokártya
NVIDIA GeForce RTX 2060
Vágólapra másolva!
Jelenleg a második legnépszerűbb videókártya a gamerek körében.
Vágólapra másolva!

Minden jónak vége lesz egyszer, iparági források szerint az NVIDIA nem szállít többé a GeForce RTX 2060 videókártyákon használatos grafikus processzorokat a gyártópartnereinek, továbbá azt kérte tőlük, hogy a hónap végére fejezzék be az érintett termékek előállítását. Ennek megfelelően rövidesen véget érhet a Steamet használó számítógépes játékosok körében jelenleg második legnépszerűbb videókártya karrierje, hamarosan már csak a készletek erejéig lehet kapható.

NVIDIA GeForce RTX 2060 Forrás: NVIDIA

A termék kivezetése nem meglepő, a kettővel ezelőtti Turing architektúrát használó GeForce RTX 2060 eredetileg 2019 elején került piacra, majd 2021 elején elméleti síkon leváltotta GeForce RTX 3060. Gyakorlati síkon a kriptobányászok elkapkodták az utódját, így muszáj volt gyártásban tartani, hogy a gamerek nagyobb eséllyel találjanak maguknak grafikus kártyát.

A GeForce RTX 2060-ból az évek során két további variáns készült, ám ezek soha nem váltak olyan népszerűvé, mint az eredeti alaptermék: az erősebb SUPER verziója 2019 közepén, míg a 12 GB-ra duplázott memóriájú változata 2021 végén vált elérhetővé.

Driveres támogatás még garantáltan sokáig lesz a kártyához, ezen a téren nincs félnivalójuk a meglévő és jövőbeli tulajoknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!