Már 25 millió felett jár a PlayStation 5

sony dualsense edge wireless controller playstation 5 gamepad
A DualSense Edge Wireless Controllerrel a Sony is beszáll a prémium gamepadek piacára
Vágólapra másolva!
Viszont a közelmúltban kétmillióval csökkent a PS Plus előfizetőinek száma.
Vágólapra másolva!

Rossznak nem titulálható, azonban kissé vegyes negyedévet hagyott a háta mögött a Sony videójátékos üzletága. A 2022. szeptember 30-cal lezárult második pénzügyi negyedéves beszámoló alapján a kérdéses három hónapban 3,3 millió darab PlayStation 5-öt értékesített a vállalat, így szeptember végére a forgalmazók már 25 millió darabot vásároltak a termékből.

A mostani negyedévtől újból alaposan felpöröghet a PlayStation 5 gyártása Forrás: Sony

Ez a körülményeket figyelembe véve jó eredmény, ráadásul a Sony tartja magát ahhoz, hogy az idei pénzügyi évben összesen 18 millió PS5-öt kíván értékesíteni. Az első és a második negyedévekben összesen 5,7 milliót adott el, így a cél teljesítéséhez jelenlegi és a következő negyedévekben összesen 12,3 milliót kell gyártania, ez negyedéves átlagban 6,15 millió konzolt jelent.

A beszámoló kevésbé rózsás részlete, hogy az előző negyedévben sikerült elveszíteni 1,9 millió PlayStation Plus-előfizetőt, így 45,4 millióra csökkent a számuk. Viszont előfizetőnként 21 százalékkal nőtt a bevétel, köszönhetően a havidíjas szolgáltatás nemrég elérhetővé vált csomagjainak, ezek szerint nagyon sokan átálltak azokra.

A PlayStation-üzletág bevétele éves összehasonlításban 12 százalékkal 727 milliárd jenre emelkedett, bár piaci körülmények és a Bungie felvásárlása miatt a profit 49 százalékkal csökkent.

Ritkán látni egyszerre ennyi jó hírt és rossz hírt a negyedéves beszámolókban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!