Ketyeg az óra, végnapjait éli a Windows 8.1

windows 8.1, illusztráció
Vágólapra másolva!
Másfél hónap múlva megszűnik a rendszer támogatása.
Vágólapra másolva!

Már csak rövid ideig odázható döntési helyzetbe kerültek a számítógépükön Windows 8.1-et futtatók, a Microsoft nemrégiben újból felhívta a figyelmet, hogy utoljára 2023. január 10-én érkeznek majd biztonsági frissítések az őszintén kevesek által szeretett operációs rendszerhez.

Nyugdíjba vonul januárban a Windows 8.1 Forrás: AFP/Getty Images/Joe Raedle

A kérdéses napot követően a Windows 8.1-es számítógépek továbbra is használhatóak lesznek, azonban az idő múltával egyre kockázatosabb lesz a rajtuk való internetezés, továbbá általánosságban véve az online állapotban tartásuk. Éppen ezért is az érintett felhasználóknak érdemes lassan számba venniük a lehetőségeiket, ami alatt az új számítógép vásárlását, a Windows 10-re való frissítést, vagy valamelyik népszerű Linux-disztribúcióra való átállást kell érteni.

A Windows 11-re való frissítés szinte biztosan nem játszik, a számítógépük hardvere rendkívül nagy eséllyel nem felel meg az operációs rendszer hivatalos rendszerkövetelményeinek.

A döntés előtt állóknak érdemes tudniuk, hogy a Windows 10 letöltési oldalán található frissítőeszközzel pár kattintással átállhatnak a Windows 8.1 utódjára, ráadásul az újabb rendszer telepítését követően örökre hozzárendelődik egy Windows 10 licenc a számítógépük alaplapjához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!