Tényleg piacra kerül a légtisztítós fejhallgató

dyson zone légtisztító fejhallgató
Az orron és a szájon át beszívott levegőt is tisztítja a Dyson Zone
Vágólapra másolva!
Plusz tizenegy mikrofonos aktív zajszűréssel véd a város hangos zajaitól.
Vágólapra másolva!

A legutóbbi tervekkel ellentétben a Dyson mégsem volt képes piacra dobni idén a beépített légtisztítóval ellátott Zone fejhallgatóját, azonban a vállalat szerint most már tényleg sínen van a termék, januárban elsőként Kínában, majd márciusban az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Hongkongban, és Szingapúrban is piacra kerül. Az USA-ban 949 dollárba, olyan nettó 374 ezer forintba kerül majd.

Az orron és a szájon át beszívott levegőt is tisztítja a Dyson Zone Forrás: Dyson

A Zone első megvillantásakor még javában tombolt a koronavírus-járvány, így egy annak apropóján kitalált terméknek tűnt, azonban a Dyson szerint már öt éve fejlesztés alatt áll. A légtisztítós fejhallgató mögött mindig is az volt az ötlet, hogy védjen a nagyvárosi szmog és zajszennyezés negatív hatásaitól.

A cég közleménye szerint a világ lakosságának 99%-a olyan helyen él, ahol a légszennyezettségi szint meghaladja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által meghatározott biztonsági határértékeket. A zaj tekintetében is rossz a helyzet, a New York-i tömegközlekedésen utazók 90%-a van kitéve az ajánlottat meghaladó szintnek, az EU-ban minden ötödik polgárt érint ez a probléma.

A légtisztító részt leszedve is aránylag feltűnő a formája Forrás: Dyson

A Dyson Zone egy töltéssel 50 órán át biztosít lehetőséget a kiváló hangminőségű zenehallgatásra, a 11 mikrofonos aktív zajszűrő rendszere pedig 38 decibelre, nagyjából egy tipikus hűtő zümmögésének szintjére csökkenti a város zaját. A termék levehető légszűrű rendszere képes megfogni a 0,1 mikron méretű részecskeszennyezés 99%-át, míg a káliummal dúsított szénszűrők (K-Carbon) a városi szennyezéssel leginkább összefüggésbe hozható kén-dioxid és nitrogén-dioxid gázokat veszik célba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!