OLED kijelző került az elképesztő billentyűzetbe

finalmouse centerpiece billentyűzet klaviatúra
Nagy felbontású OLED kijelző található a Finalmouse Centerpiece gombjai alatt
Vágólapra másolva!
Háttérvilágítás helyett háttérmonitort kapott az őrült klaviatúra.
Vágólapra másolva!

Minden idők egyik leglátványosabb mechanikus billentyűzetét kívánja piacra dobni jövőre a Finalmouse hardveres startup, a Centerpiece névre keresztelt termékében egy OLED kijelző található az átlátszó gombok alatt. A kijelző elsődleges célját nem a háttérvilágítás biztosítása, hanem a periféria látványossá tétele jelenteni, a panel fényereje egy tekerővel állítható.

A cég szerint a kijelző által megjelenített tartalom a billentyűzethez járó segédszoftverben állítható be, videók és interaktív tartalmak mutatására is lehetőség van. Az USB-C kábellel a számítógépekhez csatlakoztatható eszköz saját rendszerlapkával rendelkezik, egyáltalán nem használja a PC erőforrásait a tartalmak mutatásakor, szimultán maximum három téma tölthető fel a beépített háttértárára. A gyártó szeretné megoldani, hogy az ügyfelek akár árulhassák is a saját maguk által készített témákat.

A Finalmouse Centerpiece alumínium házat kapott, a billentyűi testre szabott működésű, alapvetően lineáris mozgású BlackInk kapcsolókat használnak. A villantós termék valamikor 2023 elején válik majd elérhetővé, az ajánlott ára 349 dollár, körülbelül nettó 132 ezer forint lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!