A vártnál olcsóbb lesz a GeForce RTX 4070 Ti

nvidia geforce rtx 4080 videokártya grafikus kártya
NVIDIA GeForce RTX 4080
Vágólapra másolva!
Az utolsó pillanatban 100 dollárral csökkent az ajánlott ára.
Vágólapra másolva!

Nem kell sokat várni 2023 első videókártyájára, a január eleji Consumer Electronics Show-n az NVIDIA bemutatja és forgalomba hozza majd a felső kategóriás GeForce RTX 4070 Ti modellt. A termék nem újdonság, pár hónapja GeForce RTX 4080 (12 GB) néven már debütált, azonban a specifikációi alapján érhetetlen volt az elnevezése, így az NVIDIA az elhalasztása és átnevezése mellett döntött.

Január elején GeForce RTX 4070 Ti-ként kerül majd piacra az eredetileg GeForce RTX 4080 (12GB) néven bejelentett videókártya Forrás: NVIDIA

A WCCFTech információi szerint az NVIDIA az utolsó pillanatig ragaszkodott a GeForce RTX 4070 Ti eredetileg bejelentett 899 dolláros ajánlott fogyasztói árához, ám most a legutolsó pillanatban riasztotta a kártyagyártó partnereket, hogy legyen inkább csak 799 dollár a termék. Ez kellemetlen számukra, hiszen hetek óta szállítják az első készleteket a nagykereskedőknek, a GeForce RTX 4070 Ti a napokban már a világ több pontján is feltűnt a boltok polcain.

Az ajánlott ár csökkentése természetesen jó hír a vevők számára, már ha képesek lesznek ténylegesen ennyiért megvásárolni a kártyát, számottevően javítja az ár-érték arányát, borsot törve a 899 dolláros az AMD Radeon RX 7900 XT orra alá.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!