Jövőre másodjára is meghal a Google+

Google Plus, Google+, logó
The logo of Google Plus is seen on a screen. (Photo by Alexander Pohl/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A vállalati felhasználók számára lélegeztetőgépen tartott változata is búcsúzik.
Vágólapra másolva!

Sokan talán nem is emlékeznek már a Facebook és a Twitter riválisának szánt Google+ közösségi hálózatra, pedig 2011-2019 között működött szolgáltatás erőltetése érdekében egy időben még a YouTube-ba való bejelentkezéshez is szükség volt ebben regisztrált felhasználói fiókra.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Alexander Pohl

A fogyasztói változata ugyan három éve megszűnt, azonban Currents néven a Google fenntartott belőle egy üzleti felhasználók számára elérhető változatot belőle. Hamarosan ennek is vége lesz, a vállalat tájékoztatása szerint 2023-tól teljesen átveszi a helyét a mobilos Gmailben már jó ideje elérhető, míg a levelező böngészős változatába épp bekerülő Munkaterületek (Spaces) funkció.

Az üzleti Google+ életben tartása annak idején egy kényszerű lépés volt, hiszen éppen elég üzleti ügyfél használta a belső kommunikációja során, de újabb felhasználókat toborozni sem próbált neki a vállalat, három év alatt nem is kapott semmiféle érdemi fejlesztést.

További érdekesség, hogy Currents nevű terméket ezzel már másodjára fog elkaszálni a Google, 2011-2013 között egy magazinos stílusú cikkolvasó mobilappot hívott így.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!