Még kérdéses, hogy 48 megapixeles kamerára vált-e az iPhone 14 Pro

iPhone 13 Pro
Vágólapra másolva!
Ellentmondásosak a szivárgások, egyes források szerint nem váltanak 48 megapixeles főkamerára a Pro modellek sem.
Vágólapra másolva!

Az iPhone 14 szériát menetrend szerint, szeptemberben mutathatja be az Apple, és lassan kezdenek beindulni a pletykák az új modellekkel kapcsolatban. Sok szivárogtató szerint most már az Apple is nagyobb felbontású főkamerára vált, 48 megapixeles egységet emlegetnek.

iPhone 13 Pro Forrás: PhotographyBlog

Mások kétségbe vonják mindezt, és azt állítják, hogy az Apple nem ugrik fejest a megapixel-őrületbe. A kínai, It's Fat néven dolgozó szivárogtató arról hallott, hogy az iPhone 14 Pro konkrétan Sony IMX703-as, 1/1,67 hüvelykes szenzort kap majd, és 1,9 mikométeres képpontokkal dolgozik. Miért olyan ismerősek az értékek? A jelenlegi iPhone 13 Pro modellek 12 megapixeles szenzora pont ugyanez.

Ugyanannak a szenzornak a több éven át tartó használata igazából nem lenne meglepő, sőt, a Google példájából tanulva jól látható, hogy így optimalizálhatóak csak igazán az algoritmusok. Amennyiben az Apple marad a 12 megapixeles felbontásnál, az viszont azt jelentené, hogy le kellene mondani a 8K-s videofelvételről (persze a 8K továbbra sem igazán elterjedt, így ez valószínűleg keveseket bosszantana).