A megszállottság jeleit mutatja Mark Zuckerberg

barbados, metaverse, illusztráció
Mark Zuckerberg officially announces on Thursday Oct 28, 2021 the new name for Facebook: Meta. The rebrand is about solidifying the social media giant as being about the metaverse, which Zuckerberg sees as the future of the internet. Mark Zuckerberg officially became the CEO and chairman of Meta. (Photo by EyePress News / EyePress via AFP)
Vágólapra másolva!
Az őrületbe kergeti a közvetlen munkatársait a metaverzumozással.
Vágólapra másolva!

A Facebook cégnevének Meta Platfomsra változtatásával Mark Zuckerberg tavaly ősszel egyértelműen deklarálta, hogy nem érdekli többé a klasszikus közösségi média, útjára indította a vállalatánál a metaverzumos érát. Ennek keretében leszámolna a hírfolyamgörgetéssel, helyette virtuális valóságba terelné át a felhasználókat, hogy azok ott szocializálódjanak, szórakozzanak, tanuljanak, vásároljanak.

Mark Zuckerberg a metaverzum ötletének bemutatásakor tavaly ősszel Forrás: EyePress via AFP

A Business Insider beszámolója alapján Mark Zuckerberg mélységesen hisz a metaverzumban, a Metánál jelenleg dolgozó és nemrég felmondott személyek beszámolói szerint már konkrétan a megszállottság jeleit mutatja, lassan más beszédtémája sincs a metaverzumon kívül. Számos vele közvetlen kapcsolatban álló dolgozót már elkezdett az őrületbe kergetni a vesszőparipáján való állandó lovaglással, pedig alapvetően nincs egyedül a metaverzum iránti lelkesedéssel.

A Zuckerberg viselkedése által keltett egyre nagyobb frusztráció egyik fő oka, hogy a források szerint a Metának továbbra sincs átfogó stratégiája a metaverzum kapcsán, konkrétabb elérendő célok és cselekvési tervek hiányában rengeteg dolgozó nem érti, hogy min kellene dolgoznia, mit várnak tőle. A remények szerint a helyzet javulhat majd a belátható jövőben, a cégen belül gombamód szaporodó metaverzumos munkacsoportokat hamarosan összefoghatja majd egy koordináló csapat.

Zuckerberg arra számít, hogy tíz évbe is telhet a metaverzum általa megálmodott formába öntése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!