Lebőgött az Intel első asztali gépes videókártyája

gunnir intel arc a380 videokártya grafikus kártya
Jól mutat a GUNNIR-féle Intel Arc A380
Vágólapra másolva!
Azonos ligában sincs a szintetikus méréseken és a valós körülmények között.
Vágólapra másolva!

A GUNNIR márka jóvoltából elérhetővé vált Kínában az Intel első új generációs, asztali számítógépes grafikus kártyája. Az Arc A380 modellnek elméletileg 1030 jüanba (155 dollárba, 58 ezer forintba) kellene kerülnie, ehhez képest a rendkívül limitált mennyiségű első készlet darabjait 4000 jüanért (600 dollárért, 224 ezer forintért) osztogatták a nyerészkedők.

Jól mutat a GUNNIR-féle Intel Arc A380 Forrás: GUNNIR

Röviddel a kártya felbukkanását követően meg is érkezett róla az első komolyan vehető teszt, ami alapján az A380 egyelőre katasztrófának titulálható. Az árcéduláját tekintve az AMD Radeon RX 6400 és az NVIDIA GeForce GTX 1650 ellenfeléről van szó, a 3DMark szintetikus mérésein pedig alaposan túl is tesz azokon, papíron még a 200 dolláros Radeon RX 6500 XT-nél is érdemben gyorsabb.

Tényleges körülmények között viszont drámaian más kép rajzolódik ki a teljesítményéről, a kínai tesztelő a League of Legends, a PUBG, a GTA V, a Shadow of the Tomb Raider, a Forza Horizon 5, továbbá a Red Dead Redemption 2 segítségével próbálta ki.

A 3DMarkban nevetve maga mögé utasítja a konkurenciát az Intel Arc A380 Forrás: Shenmedounengce / Bilibili

A DirectX 11-es játékokban a kártya úgy negyedével lassabb a GTX 1650 és RX 6400 duónál, míg DirectX 12-ben és Vulkanban jobban teljesít, átlagosan olyan 10% körüli szintre csökken a lemaradása.

Játékokban viszont csúnyán kikap a Radeon RX 6400-tól és a GeForce GTX 1650-től (balról jobbra: League of Legends, PUBG, GTA V, Shadow of the Tomb Raider, Forza Horizon 5, Red Dead Redemption 2) Forrás: Shenmedounengce / Bilibili

Az Intel Arc A380 valós körülmények közti teljesítménye jelentősen javulhat a meghajtószoftverének fejlődésével, de jelenleg egyértelműen versenyképtelen a konkurenciával.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!